Al meer dan 50 jaar Aannemingsbedrijf Spann-Eerden

Hoe het allemaal begon…

In 1957 startten Wim Spann senior en Jan Eerden hun Aannemingsbedrijf Spann-Eerden vof aan de Burgemeester Eijckelhofstraat in Millingen aan de Rijn. In het begin verrichtte het bedrijf voornamelijk timmerwerkzaamheden op de scheepswerf in het dorp. Maar al snel werd woningbouw aan het lijstje toegevoegd: er was veel metsel- en timmerwerk te doen in de omgeving. In de jaren zestig en zeventig werden veel woningen en bedrijfsgebouwen gerealiseerd. Het was ook in die jaren dat de vijf zonen van Wim Spann de bouwonderneming versterkten. Het aannemingsbedrijf groeide uit tot een gedegen familiebedrijf.

Ook over de grens

Om de Duitse markt (en in het bijzonder de agrarische sector), goed te kunnen bedienen, werd in 1973 het zusterbedrijf Spann GmbH in Kleve opgericht. Het aannemingsbedrijf was zijn tijd ver vooruit doordat het stallen en hallen ‘schlüsselfertig’ bouwde. Opdrachtgevers gaven alle taken voor de bouw uit handen en Aannemingsbedrijf Spann-Eerden verzorgde de voorbereiding, het ontwerp en alle bijkomende zaken tot de oplevering. De opdrachtgever kreeg vervolgens een kant-en-klaar product en hoefde alleen nog maar de sleutel om te draaien. Ook in Duitsland gingen de zaken voor de wind.

Wim Spann sr. Aannemingsbedrijf Spann-Eerden

Wim Spann sr.

Goede en minder goede tijden

Een uit de hand gelopen hobby werd in 1975 een serieuze activiteit binnen de onderneming: Wim Spann’s jongste zoon Ben opende in een omgebouwde opslagloods aan de Prinses Margrietstraat in Millingen aan de Rijn een doe-het-zelfzaak. Deze winkel droeg de toepasselijke naam ‘De Spannewapper’. Een jaar later overleed, na een jarenlange goede samenwerking, een van de grondleggers: Jan Eerden.

Aannemingsbedrijf Spann-Eerden kantoor Molenveld

Kantoor Aannemingsbedrijf Spann-Eerden, Molenveld 1 Millingen a/d Rijn

Een nieuwe stek

Het bedrijf groeide uit zijn jasje. Daarom werd in 1979 op het industrieterrein Molenveld in Millingen aan de Rijn een nieuwe timmerwerkplaats gebouwd met een aangrenzend opslagterrein. In 1994 verhuisde ook de rest van het aannemingsbedrijf, mét de doe-het-zelfzaak van inmiddels zo’n 1.000 vierkante meter, naar deze nieuwe locatie.

Elk zijn specialiteit

Grondlegger Wim Spann overleed in 1982. Zijn vijf zoons zetten het bedrijf voort. Wim en Jan richtten zich op Bauunternehmen Spann GmbH, Theo en Albert namen het Nederlandse Aannemingsbedrijf Spann-Eerden bv voor hun rekening en Ben zwaaide de scepter over De Spannewapper. Vijf broers, vijf ondernemers, elk met hun eigen taak en verantwoordelijkheid. Maar allemaal met hetzelfde doel: het voortzetten van een succesvol familiebedrijf!

Familie-Spann-portret

V.l.n.r.: Jan -, Riek -, Ben -, Wim sr -, Albert -, Wim jr – en Theo Spann

Willem Spann Aannemingsbedrijf Spann-Eerden

Willem Spann jr.

Meer dan een halve eeuw vakmanschap

Begin 2008 nam Willem Spann, de zoon van Jan en kleinzoon van Wim, Aannemingsbedrijf Spann-Eerden in Millingen over. Hij doet er alles aan om dit succesvolle familiebedrijf in de goede traditie voort te zetten!